sâmbătă, 30 iunie 2012

Sa-l ajutam pe Adelin

Povestea de mai jos nu imi apartine. E scrisa de o mama uscata de plins si de un tata care si-a dat demisia de la santierul naval Mangalia pentru a munci afara in speranta ca va strange banii necesari unui sir lung de operatii prin care trebuie sa treaca cel mic. Sunt 2 oameni pe care ii cunosc. sunt 2 OAMENI. V a cer ajutorul colegilor de presa. Stiu ca este greu pina se urnesc rotitele, dar mai stiu ca doar asa Adelin are o sansa. Va multumesc
 

Povestea noastra


Totul a inceput cand baietelul nostru, Pintilie Gabriel Adelin la varsta de 1 an si jumatate, pe suprafata ochiului stang se observa o carnita conopidiforma si asupra careia anumiti doctori nu se puteau pronunta cu un diagnostic. In sfarsit am gasit un doctor in Constanta care a pus diagnosticul de papilom conjunctival. Ni s-a explicat ca singura solutie pentru aceasta boala e operatia chirurgicala, asa ca ne-am hotarat sa-l operam. De atunci si pana in prezent copilul a suferit 6 interventii chirurgicale, efectuate atat la Bucuresti cat si la Constanta, insa boala tot recidiveaza. In tot acest timp s-au efectuat mai multe investigatii medicale legate atat de imunologie cat si de hematologie. De apropape un an copilul a inceput sa fie ragusit si am fost si la O.R.L. Mi-au spus ca are disfonie din cauza interventiilor medicale, adica din cauza intubajului pentru anesteziile totale. Pe data de 26 aprilie anul curent copilul a fost diagnosticat in urma unei fibrolarigoscopii si cu papilomatoza laringiana, boala care se manifesta prin cresterea unor tumorete pe corzile vocale si de aceea si pierderea glasului, deci ceea ce are la ochi are si la gat.
Copilul nostru, Pintilie Gabriel Adelin in varsta de 5ani are pana in momentul de fata 6 operatii si 9 anestezii generale. Aici in Romania nu ni s-a dat sanse de vindecare, nici la oftalmologie nici la O.R.L. doar interventii chirurgicale care pot fi riscante : de a-si pierde glasul permanent din cauza ca corzile vocale pot fi arse si distruse operand-le si verderea ochiului stang poate fi afectata(ceea ce are la gat este mult mai grav decat ce are la ochi deoarece se poate sufoca si extinde si la plamani). Am trimis emailuri la diferite clinici din strainatate si referitor la diagnosticul de papilom conjunctival ocular si papilomatoza laringiana ni se recomanda intai tratament si apoi operatii chirurgicale definitive ceea ce la noi in tara nu s-a prescris .Suntem asteptati la o clinica din Viena pe data de 22 iunie 2012 insa costurile estimative se ridica la 15.000 de euro.

http://helpadelin.blogspot.ro/?spref=fb

Namol, peatra de bae, coliere de scoici avem

Ii auzim inevitabil in fiecare vara. De la inceputul lunii mai si pina la sfrsitul lui spetembrie, mesajul lor ramane mereu acelasi. "Porumb fiert, porumbelul fierbinte cine mai doreste direct din mina de la baiatul. Doua la cinci lei. Zmeura, avem zmeura proaspat culeasa. Poftiti la zmeura." La fel de invariabil si persoajele sunt aceleasi, sau macar seamana de parca zici ca ar avea cel putin aceeasi mama. Cu tenul inchis de la culoare, si nu doar din cauza soarelui pe care trebuie sa il indure toata ziua, cu vocea enervanta si stridenta, cu unghiile de multe ori la fel de negre ca si namolul pe care il comercializeaza. "Namol, peatra de bae, coliere avem." In mod si mai surprinzator clientii nu lipsesc, ba mai mult se inghesuie sa insface stiuletele galben direct din galeata de plastic mizerabila, fara sa se intrebe macar o secunda in ce conditii a fost fiert porumbul. Nu ii deranjeaza nici cand "comerciantul" il serveste direct cu mina. Ce pungi sau manusi de plastic? Un' te crezi domnule, la Mega Image? Doua dintre ele s-au oprit azi langa sezlongul meu. M-au imbiat cu toate produsele enumerate mai sus dupa care s-au linistit putin cat sa isi traga sufletul si cite o tigara direct pe nisip. "Facem fa schimb? Ia tu namolul si da-mi mie porumbul ca asta se vinde repede si ma doare mina. Da fa, da' tu esti murdara de la namol. Si ce, ma spal in mare. Oricum astia mananca!" Si au mai stat 2 minute. Si au plecat sa vanda mai departe. Doar "astia" maninca.