duminică, 6 mai 2012

Femeile dauneaza grav.........pescuitului

Marea hotarare a fost luata in iunie, in timpul unui gratar prelungit . A fost nevoie doar de o aluzie usoara si gandurile lor au luat-o imediat razna. Salbaticie, corturi, bere, gratare, muuuulta bere, pescuit, libertate si binenteles, muuuulta bere. "Ce ar fi sa mergem si noi 3-4 zile in delta? Nu acum, ca e prea cald. Mai prin toamna asa, cand incepe sa puna botu' crapul? Stiu eu niste locuri......" Zece minute mai tarziu se apucasera deja de listele cu necesarul pentru o asemenea expeditie. Si plecarea in delta a devenit rapid motivul pentru a se intalni, macar o data la doua saptamani, fie la o bere, fie la un gratar, special pentru  a mai face niste liste, special pentru a ajunge acolo cat se poate de pregatiti. Se stia cu trei luni inainte cine va monta corturle, cine va taia lemnele, cine va face gratarul, cine va curata pestele, cine va gati saramaura. Doar ca zilele treceau al dracu de greu si timpul ramas pina in ...toamna li se parea infernal de lung.

Prima plecare, primele greseli

Cu greu au incaput toti patru intr-un logan care sa ii duca pina la Tulcea. Al cincilea venea cu trenul direct acolo. Deci ramaneau  ei  patru si muntele de bagaje. Se adaugau numeroasele undite, lansete, mulinete si alte scule de pescuit, un sac de boabe de porumb si momeli care mai de care mai ...secrete. "Daca tot am ajuns pe faleza Dunarii propun sa sarbatorim cu o sticla de bere." Si au gasit cu greu ceea ce credeau ca este unul din baxurile cu bere. De fapt era singurul bax de bere, linga acesta mai aflandu-se un al doilea bax, de Fanta 0. (Apropos, stiati ca exista pe piata Fanta 0? Ei au aflat abia atunci). S-au mai calmat dupa ce au decis sa completeze stocul de bere din Crisan, ultima asezare omeneasca inainte de destinatia lor finala. Doar ca atunci si-a bagat coada......Femeia.


Ce au in comun Dunarea Veche si nemtoaicele?

De fapt femeiele. Doua nemtoiace noncoformiste, genul de turiste rebele care se urca in tren, iau ranita in spate si fac turul Europei.Ghinionul ceor cinci pescari a fost ca ele pierdusera ultimul vapor spre Sulina si prin urmare trebuiau sa imparta urmatoarea ambarcatiune. Nu a fost nevoie de prea multe introduceri pentru ca fetele sa uite de Sulina si sa se indrepte spre Dunarea Veche. Asa ca din Crisan au luat 2 barci, si nu una conform planului si au ajuns toti cei 7 in siguranta pe bratul Dunarea Veche. Au uitat chiar si de realimentarea cu bere.  Era inceputul sfarsitului. Nimeni nu punea corturile, nimeni nu taia lemne, nimeni nu gatea. Doar unul dintre ei s-a tinut de plan, si-a luat lanseta, luinguritele pentru rapitor si a plecat in cautarea marelui monstru. Trei ore mai tarziu bagajele se aflau in aceeasi pozitie, corturile erau bagate in saci si cine vroia sa manince trebuia sa isi caute un sandvis. Prima noapte a trecut cu ...cintece la chitara, foc de tabara si ...fara sex.


Povestea s-a repetat si in urmatoarele doua zile. Baietii incercau, cand una, cind cealalta nemtoiaca. Scoteau din ei tot ce aveau mai bun, poate, poate vor reusi sa atraga atentia si vor capata o sansa in plus. Degeaba! Singurele satisfactii le-au avut cei care si-au mai incercat norocul la pescuit. Au oftat cand barca in care se aflau ele a plecat spre Crisan si de aici mai departe spre Sulina. Au ramas ei, Delta si cam atat. Nu femei, nu bere, nu mancare. Nimic! Cu pestele prins au incropit o saramura. Cea mai buna saramura dn lume, la cat le era de foame. Cu banii pe care ii mai aveau prin buzunar si-au cumparat cite o bere de la alti pescari sositi in acea dimineata. Si si-au promis ca anul viitor se vor intoarce. Fara femei! Si fara Fanta 0!