joi, 18 august 2011

Noi nu ne vindem tara! O inchiriem insa cit se poate de scump




Stiu ca o sa ma injurati. Stiu ca o sa ma aratati cu degetul. Stiu ca o sa spuneti ca sunt un laudaros. Am reusit o performanta extrem de placuta in ultimele zile: sa ajung intr-un timp relativ scurt de pe culmile Transfagarasanului aproape de plaja de la Sulina. Adica mi-am indeplinit un vis.Ce-i drept la Sulina am mai fost si delta o cunosc destul de bine. Oricum ambele sunt destinatii pe care ar trebui sa le faceti macar o data in viata, indiferent ca sunteti soferi, pescari sau.... nu. ATI TRAIT DEGEABA DACA NU ATI FACUT MACAR O EXCURSIE DIN ASTEA DOUA!! Pe Transfagarasan am ajus ca era o dorinta mai veche de-a mea. M-a impresionat placut intreaga zona, pensiunile din Sambata de Sus (cu o coasta de porc de 400 de grame, facuta la cuptor, pe pojghita de sare, absolut dumnezeiasca). Cu preturi mici la cazare si masa, cu drumuri europene, cu dimineti tihnite, cu multa, multa, multa liniste (si cu o coasta de porc de 400 de grame, facuta la cuptor, pe pojghita de sare, absolut dumnezeiasca :)).






Am inteles ca trebuie sa platesti toaleta, sus la Balea lac, indiferent daca esti client sau nu, sau daca e toaleta de restaurant sau ecologica. La cate serpentine am numarat pina sus, banuiesc ca este destul de scump sa intretii si o banala toaleta. Am inteles chiar si ca tre' sa scoti din buzunar 15 lei pentru 500 de mililitri de palinca (sau apa de foc cum zice prietenul Cristi). Ce n-am inteles? Stati ca va zic in capitolul urmator

Sa le luam banii, ca prostii nu au unde sa mai plece



Schimbam locatia si ne mutam de la cota 2000 la nivelul marii. La capatul lumii. Sau la inceputul ei asa cum afirma localnicii: Sulina. Sau Delta Dunarii. Unul dintre cele mai frumoase locuri din Europa. Dumnezeiesc! Minunat! Absolut perfect! De asta si-au dat seama si localnicii care profita din plin de sezon si ii jupoaie de piele si de bani pe turisti, indiferent de nationalitatea lor. Exemple: 150 de lei camera dubla intr-o pensiune care nu ar primi nici macar o stea pe litoral. Rectific: camaruta, cu o toaleta facuta pentru oameni slabi si nu foarte inalti. Fara mic dejun, fara factura fiscala. Normal ca la NEGRU!!! Ca la capatul lumii, sau la inceputul ei, cine credeti ca vine sa ii intrebe de evaziune fiscala??? Daca esti totusi unul dintre naivii care crede ca toti trebuie sa luptam impotriva hotilor si a evazionistilor pentru ca tara noastra sa aiba o sansa, si daca ai curaj sa ceri factura, atunci mai scoate citeva zeci de lei din buzunar. De!! Mandria si prostia se plateste. Daca vrei si mic dejun, 50 de lei de pereche. Binenteles totul pe baza de peste. Ce m-a socat insa cel mai tare? O portie de crap la rotisor: 19 lei la o terasa din centrul sulinei. 19 lei!!!! De parca l-ar aduce din Oslo!!! Si sa nu faceti prostia sa acostati un proprietar de barca, la intimplare, fara nicio recomandare, si sa ii cereti sa va plimbe prin delta. 900 de lei au platit sase turisti pentru o ora si jumatate, asa ca: ganditi-va bine!!! Si inchei prin a arunca o provocare! Ministerului Turismului. Sau celui de finante. primarul din Sulina se lauda ieri cu 12000 de turisti. Pentru citi credeti ca se plateste un leu impozit?

PS: Ma lasa memoria, v-am povestit de coasta aia de porc, de 400 de grame, facuta la cuptor pe pojghita de sare si cu salata de bureti la otet?