marți, 11 decembrie 2012

candidatul care s-a votat singur. de doua ori

Facea politica de la inceputul anilor 90. de fapt era membru fondator al unui partid si se lauda ca in ultimele doua decenii a fost cand la putere, cand la opozitie. exagera, pentru ca nu el a fost la putere, ci partidul. si el nu a avut nimic de castigat de pe urma anilor in care ai lui au fost la guvernare. la un moment dat parea ca si-au adus aminte si de el si aproape ca l-au facut sef la una dintre institutiile statului. aproape, pentru ca pana la urma postul pe care si-l dorea l-au dat unui pusti de 22 de ani care avea parinti foaaaarte potenti financiar. tatal pustiului, desi avea carnet de partid de doar citeva luni a avut pina la urma un cuvant greu de spus si al nostru a ramas cu buza umflata. nu s-a suparat foarte tare, dar a jurat sa se razbune. la inceputul anului a candidat pentru postul de presedinte al organizatiei judetene. spera sa il ajute experienta si faptul ca toata lumea il cunostea. la final de el a ras toata sala. ca si in trecut, postul de presedinte a revenit unuia mai tanar, in timp ce, dupa numararea voturilor in dreptul lui s-a regasit un singur vot. al lui! a strans din nou dinti si a asteptat alegerile locale. oamenii din comuna lui natala il cunosc foarte bine, il respecta si il apreciaza. nu a fost implicat in scandaluri, nu a luat spaga, nu are vila cu etaj ca toti ceilalti candidati care au furat tot ce le-a picat in mana. de oameni ca el are nevoie comunitatea. sigur il vor alege primar. sau macar viceprimar,desi primar ar fi mai bine. ar transforma comuna intr-un parc, intr-o adevarata bijuterie. numai sa ii dea aceasta sansa. numai sa il voteze. in cel mai rau caz ar accepta si un post de consilier.
si a inceput campania. si a trecut campania. si a venit si ziua votului si a trecut si ea ca rata pe apa. nici nu a avut timp sa isi dea seama cand s-au deschis urnele si cand a anuntat presedintele sectiei ca votul s-a terminat. avea emotii. ii tremurau mainile si era transpirat tot. ziua pe care o asteptase toata viata venise. si s-au anuntat rezultatele. le-a primit si le-a acceptat calm, extreme de calm. parea mai calm ca niciodata.  a tras puternic aer in piept, a simtit cum pulsul o ia razna. a vazut negru in fata ochilor.
-O omor!
-Ce-ai patit nea Xulescu, pe cine omori.
-Crucea mamei ei! O omor! O omor! O  omor! A pus capul in pamant si a plecat bolborosind spre casa.

In scurt timp au aflat si cei din sectia de votare motivul nervilor candidatului: obtinuse acelasi scor ca si la alegerile din partid. UN VOT! AL LUI! Nici macar nevasta  nu il votase