joi, 4 august 2011

fugiti parinti! se rapesc copii in sudul litoralului! panica maxima!

o stire halucinanta a aparut ieri dimineata intr-aun asa zis ziar central. turistii care aleg neptunul, olimpul sau restul statiunilor din sudul litoralului erau instruiti mai ceva ca pe timpul lui ceausescu (atunci cind copiii erau furati pe rind de tigani, securisti sau toate personajele ciudate care umblau prin oras cu sacul, cotiga sau caruta). asa zisul articol sustinea sus si tare ca tot sudul litoralului este intr-o stare de panica generala, ca turistii se tem ca le-ar putea fi furate odraslele si ca receptionerii hotelurilor le atrag atentia parintilor asupra riscurilor. sincer, rar mi-a fost dat sa citesc o "stire" atat de proasta. fara nicio sursa, fara un interviu sau macar o informatie concreta verificabila. "sursele noatre spun ca turistii sunt atat de panicati incat nu-si mai lasa copiii afara din camere si unii turisti chiar si-au interupt concediul de frica rapirilor". urmarim firul logic. aflam de la hotelieri ca turistii sunt binemersi, camerele sunt goale de dimineata pina seara pentru ca turistii stau linistiti la plaja. niciunul nu a renuntat la macar o zi de concediu, mai ales ca-i criza si ca au facut eforturi pentru a veni la mare. ba mai mult, ultimul caz de disparitie a fost acum mai bine de doua luni, un pusti din mangalia fugit de acasa si gasit de politisti. ultima suspiciune de rapire de minori e mai veche de cinci ani. si atunci, ne intrebam noi, aia care mai verificam informatia din 1,2 sau chiar 3 surse, cum spune cartea, care e logica zvonului?
paaaai, "sursele noastre zice ca (nu va impacientati, e gresit intentionat) asa zisul ziar nu a primit acreditare pentru festivalul calattis, asa cum a primit un alt tabloid, considerat principalul concurent". ce spuneti, este o explicatie plauzibila?
PS: Ce-i drept au existat 3 cazuri de parinti care si-au scurtat concediul intentionat. un cuplu  pentru ca si-a luxat ala micul mina in neptun, un alt cuplu din olimp a aflat in ultimul moment ca sambata au o nunta la caracal si un al treilea din cauza unui tata neatent care a vazut ieri ca ITP-ul masinii ii expira astazi