miercuri, 25 aprilie 2012

Primul drum la munte

Au stat mult pe ganduri inainte sa ii propuna lui asta. Era o misiune de viata si de moarte si au intors problema pe toate partile problemei. S-au gandit la zeci de variante, la posibilitati care mai de care mai ciudate. La final nu au avut ce sa faca si l-au sunat. Nu inainte de a se incuraja cu un "Doamne ajuta!" si a isi face o cruce mare. "Adi, vrei sa mergi cu noi la munte. E o nunta la Predeal si nici eu si nici Florinda nu avem permis. Luam Skoda Florindei". Nu a fost nevoie de mai mult. Jumatate de ora mai tarziu primeau instructajul de la "nenea tata lu' Florinda. "Nu o fortati prea tare pentru ca e limitata electronic la 90 de kilometri la ora. Mai tare nu merge nici sa o bateti. Sa folositi centurile tot drumul si sa nu uitati sa aprindeti luminile de intalnire, fie zi sau noapte. Asa e mai bine, mai prudent. Ai mai condus?" S-a linistit cand a vazut semnul afirmativ facut scurt din cap, fara sa stie ca soferul mai iesise din oras cu dacia lui o singura data, pina la Cumpana si inapoi, adica fix vreo 10 kilometri. Si au plecat la drum si au ajuns cu bine la destinatie.

Problemele apar cand ti-e lumea mai draga

Nu i-a dat pe spate nici petrecerea de nunta si nici cea din singurul club deschis in Predeal, acolo unde erau doar ei si o clasa de-a opta. Pustii sarbatoreau petrecerea de final de an scolar. Asa ca au plecat mai repede spre casa. "Sa mergem prin Brasov" a propus Florinda si soferul si copilotul au fost imedat de acord. Impresionati de peisaje, mai ales Florinda, impresonati de serpentine, mai ales soferul, impresionati de berea la doza, mai ales copilotul. De fapt doar el.

Cel mai lung semafor din Romania

Care a avut pentru ei aproape 4 minute. 4 minute in care niciuna din masinile, ale dracului de galbene toate, nu s-au miscat din fata masinii lor. Pina cand Florin a avut o revelatie: "BAAAA! Noi stam intr-o statie de taxiuri, de asta nu se misca niciuna. Ia ocoleste-le!" Si si-au continuat linistiti drumul, fara alte probleme pina la caderea serii, cand si-au dat seama ca nu gasesc de unde sa aprinda faza lunga. Asa ca, de fiecare data cand din sens opus se apropia vreo masina cu lumini prea puternice, Florin apasa avariile pina il enerva pe sofer si acesta se multumea doar cu luminile de intalnire. Si asa s-au chinuit tot drumul pina la Constanta.

PS: La un moment dat, pe soseaua de centura a Ploiestiului, Skoda "limitata" la 90 de kilometri pe ora rula nestingherita cu aproape 150. Dar sa nu ii spuneti lui "nenea tata lu' Florinda".