joi, 10 ianuarie 2013

cei mai prosti teroristi din romania

era la moda in acea perioada sa pui mana pe telefon si sa suni la 112  si sa anunti ca e o bomba pusa in liceele din oras. unii o faceau sa scape de o teza sau de a fi ascultati la o lectie pe care nu au invatat-o. altii o faceau pentru ca nu mai puteau de dorul iubitelor si voiau sa-si intalneasca mai repede ...consoartele. insa cei mai mai multi o faceau din plictiseala sau pentru a dovedi gastii cat de cool sunt. era amuzant pentru ca nimeni nu era vreodata prins si se distrau pe seama politistilor care apareau la televizor pentru a-i declara teroristi si a-i ameninta cu ani grei de inchisoare. asta pina intr-o zi.

"Veniti repede la noi la liceu, la Ovidiu. E o bomba!"

Asta a auzit in acea zi ofiterul de serviciu din dispeceratul politiei. era aproape de orele pranzului, moment in care de obicei liceenii se pregateau sa plece spre casa. la celalat capat al firului se auzea o voce de adolescent care se chinuia sa vorbeasca mai gros, dar si un alt pusti care se distra teribil. ofiterul stia ca la mijloc este o noua gluma, ca toate celelalte glume proaste inregistrate de la inceputul anului scolar. chiar si asa a pus mina pe telefon si a anuntat politia municipala dar si genistii sa mearga la Liceul Ovidius, situat undeva pe langa gara Constanta, sa caute bombe care nu vor fi gasite niciodata. si asa cum se si astepta, o jumatate de ora mai tarziu a aflat ca totul fusese o alarma falsa, numai ca tinerii pusi pe sotii au sunat din nou la 112.   "La liceul din Ovidiu este o bomba!"  aceeasi voce fortat ingrosata de adolescent insotit de amicul pus pe sotii. asa ca ofiterul a pus din nou mana pe telefon si a sunat, de data aceasta la politia orasului Ovidiu. a fost momentul intrarii in scena a unui politist adevarat cu fler de detectiv care a dat o fuga pe jos pina la liceu. era imbracat in civil, asa ca nu i-a fost greu sa observe ce se intampla, fara sa fie bagat in seama. i-a vazut pe cei doi glumeti, s-a aproapiat usor de ei si a prins franturi de discutie care i-au dat de inteles ca are de-a face cu "teroristii"! i-a saltat pe amandoi, i-a dus la sectie si i-a bagat in doua camere diferite. i-a tinut fix 45 de minute dupa care a intrat in camera unuia dintre ei. "Teroristul" era alb la fata si respira sacadat.

"Tati, ai pus-o! iti iei pina la 15 ani de inchisoare pentru terorism. prietenul tau a marturisit tot! a zis ca tu ai sunat ca va asteptati prietenele. direct la parchet te ducem acum sa iti facem dosar penal"

''Dar nu am sunat eu, el a sunat! eu nu am pus mana pe telefon "

Cei doi au fost primii "glumeti" retinuti in Constanta pentru alarme false cu bomba. si primii care au si ajuns in spatele gratiilor pentru asta.