vineri, 12 august 2011

De vina-i Mazare!!!!

Stati linistiti! Nu ma criticati inca! Nu am facut si nu fac politica pe blogul meu. Nu o sa laud si nu o sa il critic pe edilul Constantei. Nici pe el, nici pe adversarii sai politici. O sa critic in schimb o meteahna mai veche de-a noastra, a romanilor. Aia de a da vina pe oricine, numai sa distragem atentia de la noi. Si nu pot sa nu dau ca exemplu un sofer de camion, cu o alcolemie record, trei si ceva la mie, care gresise putin drumul spre casa. Adica plecase din Bistrita si trebuia sa mearga undeva prin Focsani. Si ningea atat de frumos afara, si era de cald si de bine in cabina, incat l-a furat peisajul si a ajuns la .....Constanta. Pe podul IPMC l-au oprit politistii de la rutiera care l-au sustinut putin incat sa poata sufla in etilotestul al carui rezultat i-a adus pe loc suspendarea permisului. "De ce ai baut?", intrebarea preferata a ziaristilor care dau peste un sofer turmentat si spera ca el va face circ sau va sari la bataie. Al nostru sofer insa nu mai stia de ce a baut si mai avea in plus o mare dilema: "Unde ma aflu?"."La Constanta" ii explica reporterul care isi incearca din nou norocul si il intreaba care sunt motivele pentru care a baut cit toti invitatii unui botez la un loc. "Din cauza lui Mazare."  S-a facut liniste. O liniste de mormant. "De ce din cauza lui Mazare? Ce ti-a facut primarul?""Pai ninge afara. Si nu e nici dat cu sare pe asfalt, si m-am ratacit"

Si de accidente tot edilul e de vine

Al doilea caz tot pe sosea. Mai exact pe drumul dintre Constanta si Ovidiu. Mai exact aproape de intrarea in Ovidiu.Undeva in camp, ora 03.00, un intuneric sa il tai cu...foarfecele (sa nu fac o cacofonie). Un accident, doua masini distruse, trei victime, nici macar un martor. Si un frig paralizant. Cautam cu totii acel scurt interviu pentru a completa stirea. Speram sa terminam repede si sa ne intoarcem in paturile calduroase. Si din senin, sau din intuneric, ca o minune se aude o voce dumnezeiasca. "Am auzit o bubuitura. Stiti cine e de vina?". La orice accident un interviu care incepe cu "am auzit o bubuitura" este dumnezeiesc. Ai un martor care a vazut sau a auzit tot, deci ai un sfert de stire facuta. Asa ca punem toti microfoanele in fata ciobanului aparut de nicaieri, se aprind lampile camerelor, se da Rec. "Deci, ce spuneati ca ati auzit?". "Am auzit o bubuitura. Stiti cine e de vina?", isi continua discursul ciobanul care nu mai asteapta sa il intrebam cine va ramane fara permis si se va alege si cu dosar penal pentru vatamare corporala. "Mazare, tu-i Dumnezeul mamei lui, ca nu pune si el niste becuri aici in camp. De asta s-a petrecut accidentul". Si chiar daca eram cu totii infrigurati, nervosi, nu ne-am putut abtine un hohot de ras, mai ales ca de la iesirea din constanta si pina in locul in care a avut loc accidentul eram mai bine de 5 kilometri



O stire cu...ghinion

N-am avut ce face si am mers la spitalul judetean. Speram sa putem vorbi cu victimele si pe atunci ziaristii aveau voie sa-si culeaga informatiile de pe holurile Urgentei. Acum nu mai avem voie, dar asta este cu totul alta discutie. Intram in spital, vedem un barbat plin de sange, bandajat din cap pina in picioare, cu o perfuzie legata la mana dreapta si intins pe o targa. "Ne spuneti si noua ce ati patit?". "Ihi. M-am intalnit cu niste prieteni, am mers intr-un bar si am baut. Votca cu suc de mere". "Si v-ati urcat beat la volan?". "Ce volan domnisoara? Cand am iesit din bar, mi-au dat unii o bata in cap. De atunci nu imi mai amintesc nimic." Am plecat cu totii spre casa. Nu era seara noastra norocoasa.