duminică, 20 martie 2016

detectivul roman si americanii. sau postare de ziua fericirii

Sunt fericit si ma simt bine
Sensul vietii l am gasit
Intalnindu-te pe tine


-Edy, esti bine tati?
-Da, de ce?
-Pai facem abstractie de faptul ca suntem intr-o sectie de politie, ca nu ne vedem capul de traba, ca avem AN-uri cat sa spalam pe cap cu ele ( infractiuni cu Autor Necunoscut n.r), facem abstractie si de faptul ca ne-am putea trezi cu un control dupa bataia cu amercanii de azi noapte de la Cazino. Dar sa cati imnul Stelei de dimineata, de la prima ora. Cand toata Sectia stie ca tu esti dinamovist din ala inrait care merge la meciuri
-Ce imn zici tu acolo? Ce Steaua? E o melodie misto. Si e cantata de Tapinarii. Nu mai are voie omul sa fie indragostit cu voi.

Adevarul era ca era intr-o perioada a dracului de misto a vietii lui si reusea cu brio sa nu duca acasa problemele de la serviciu. Si erau. Cu duiumul. Era singura sectie de politie din toata Mamaia si in varf de sezon estival munceau ca niste robi. De multe ori venea la sapte dimineata si pleca la cateva ore dupa apusul soarelui. Abia-si mai vedea sotia si copilul. Si facea mult teren, dar completa si vagoane de hartii. Si asta il enerva teribil de fiecare data.

Era un politist atipic. Un politist cool in adevaratul sens al cuvantului, un politest bun caruia ii mergea mintea si care gandea cu 2 secunde mai repede decat restul colegilor sai.  Nu purta uniforma si asta ii ajuta mult in investigatiile de teren. Avea insigna mascata, la sold, exact ca in filmele americane. Si mai avea si un fler imbatabil la hoti. Ii mirosea de la distanta si nu dadea gres niciodata. Asta desi facuse doar un singur an de psihologie. La seral, dar nu invatase nimic acolo.

-Sunt fericit si ma simt bine…

-Ce dracu ne facem cu americanii astia? Si termin-o cu cantatul! Cine ti-a zis ca ai voce? Canti prost!!! Si nu mai sta cu fundul pe birou ca nu esti in CSI Miami. Esti la Politia Mamaia

-Ne-om descurca noi si cu americanii.
Sensul vietii l-am gasit…

De parca nu aveau destule pe cap. Noaptea trecuta zece militari americani de pe Aeroportul Kogalniceanu, toti niste pachete de muschi de aproape 2 metri s-au luat la bataie cu niste smecherasi din Constanta. Vreo 20 la numar. A iesit un taraboi ca-n filme. Dinti sparti, ochi vineti, mandibule mutate de la locul lor. Deocamdata nu exista vreo plangere. Nici americanii, nici romanasii nu au venit sa dea cu sumsemnatul sau sa spuna ca nu de la ei a inceput totul. Deocamdata

-Hello. Detective!

A ridicat ochii dintr-o plangere facuta mai veche de un turist din Targu Jiu care fusese pradat de o turista agatata intr-un club. Nu intelesese daca gorjeanul spera sa-si recupereze portofelul si telefonul care ii disparusesra din camera de hotel sau se indragostise de hoata

Scapa un “HELLO” timid printre dinti. Era singurul din birou care vorbea bine engleza. Si singurul fara uniforma.

In usa se afla un militar American. 50-55 de ani. Bine implinit. Genul de om care se trezeste la 5 dimineata si alearga un semimaraton. Ochelari de politist American, desi uniforma era clar de general  US NAVY.

“Asta o fi de la puscasii marini. La cum arata. E genul care te pune la podea pina apuci sa spui Mamaia.dar macar avem ocheari la fel.”

-Hellor. Can I help you?
-YES, DETECTIVE!!

Simtea cum I se umple inima de bucurie cand auzea cuvantul DETECTIVE, pronuntat intr-o engleza perfecta. DETECTIVE! Toata viata si-a dorit sa fie DETECTIVE.

Asa cum banuia, era comandantul militarilor petrecareti implicati in bataia de noaptea trecuta. Militarii mai aveau citeva zile inainte sa se intoarca in Afganistan si el voia sa stie daca mai pot face asta sau urmeaza sa-I trmita pe toti, la pachet, in State unde sa fie deschisa propria ancheta. Si cum el era singurul care vorbea fluent engleza. Si cum apelativul DETECTIVE suna ataaaaaat de bine….

Timp de 30 de minute i-a explicat generalului cum stau lucrurile. Chiar daca nu exista inca o plangere, el avea deja informatiiile. Vorbise cu vreo doi dintre ospatarii clubului, vorbise chiar si cu bodyguarzii care au incercat, intr-o prima faza, sa ii desparta. Au incercat. Dar ce sa faca 5 bodyguarzi impotriva a 30 de nebuni? Si cum bataia s-a mutat in strada, nu au avut motive sa-si puna pielea la bataie. Dar informatiile dateerau bune. Si nu trebuia sa stie multa psihologie ca sa inteleaga ca generalul era multumit de informatiile primate de la DETECTIVUL din Mamaia.  Asa ca la final i-a strans mana, I-a multumit si i-a promis ca va face totusi propria Ancheta.

-Thank you, DETECTIVE1

-Sefu, sefu! Mi-au furat si mie camera foto de pe cearsaf. La Perla, dimineata. Banuiesc pe cineva.

-Mergeti la colegul meu, va rog, eu mai am ceva de discutat cu domnul general.
-No problem sir…
-Thanks again, detective
-Da sefu, dar mi-au furat camera foto. Era noua. In garantie. Am luat-o de la Altex. In garantie era.
-Ba, tu nu auzi ca eu is detectiv? Du-te la colegul meu. Lasa-ma cu prostiile tale acum.

Good by sir. Have a nice day


Sunt fericit si ma simt bine…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu