marți, 25 decembrie 2012

Fabrica de jucarii a lui Mos Craciun




-Nu ma intereseaza cum faci, eu vreau fabrica de jucarii a lui Mos Craciun.
-Dar noi la Constanta nu avem unde sa filmam asa ceva. Ca nu avem fabrici de jucarii. Unde dracu sa filmez asa ceva?
-Nu ma intereseaza, eu vreau fabrica de Jucarii.

Era un editor de noapte care avea uneori  niste idei geniale care se transformau in povesti minunate numai bune de dat la televizor. Dar alteori avea niste idei cretine. Asa cum era si asta. Auzi ce vrea el: fabrica de jucarii!!!!
-Si o vreau completa! Copiii care scriu lista cu jucarii, scrisoarea care e pusa la posta, mosul care vine cu sacul plin si binenteles, neaparat, fabrica de jucarii a lui Mos Craciun.

Zis si facut. A impartit totul in 3 sarcini: gasit copii, gasit Mos Craciun, gasit fabrica lui Mos Craciun.

Prima sarcina s-a dovedit a fi cea mai usoara. Cat de greu poate sa fie sa gasesti niste copii care vor cadouri de la mosul? A mers la ei acasa, a filmat scrisorile, si-a notat dorintele celor mici.
Fabrica nu a gasit, dar a descoperit un depozit de jucarii la marginea orasului. Si pentru ca nu a gasit niciun prieten dispus sa imbrace costumul rosu si barba alba de plastic, a facut-o el pe mosul. Si-a luat operatorul , costumul, sacul si a descins in depozit.
Cu lista in mana a inceput enumerarea: “Pentru Monica o papusa Barbie. Pentru Andrei un robot care se transforma in masina de curse, pentru Iulia o coarda si un set de o minge de baschet. Asa e Iulia, mai sportiva.”
Stirea a fost difuzata pe o televiziune nationala chiar in ajun de Craciuna. Toata lumea multumita: el ca a scapat de nebunul de editor si editorul ca a dat in sfarsit la televizor fabrica de jucarii a lui Mos Craciun. Un telefon primit in dimineata de Craciun i-a stricat tot cheful. Era mama lui Andrei, cu o falca in cer si una in pamant.
-Ai zis ca Andrei primeste un robot care se transforma in masina de curse!
-Pai asa ati zis ca vrea!
-Da, asa e! Numai ca nu am gasit sa ii cumparam! Si a vazut stirea la televizor! Si el vrea un robot care se transforma in masina de curse. Si acum, in ziua de Craciun si eu si barbatul cautam un robot care se transforma in masina de curse. In ziua de Craciun! Sa va fie sterile de cap! Si fabrica de jucarii a lui Mos Craciun!